Μαίνεται πυρκαγιά στο Καινούργιο Χωριό Πύλου
19/08/2013Κόκορας παστιτσάδα (Κέρκυρα)
20/08/2013Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κεφάλι σέλινο μικρού μεγέθους, το άσπρο και το πράσινο μαζί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 αυγά
Χυμό από 1 -1/2 λεμόνι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το πράσο το σέλινο και τα στραγγίζουμε.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κομμάτια κρέας και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε 2 φορές μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πράσο, το σέλινο, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν.
Μόλις μαλακώσει το κρέας σβήνουμε τη φωτιά, χτυπάμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, το οποίο έχουμε αφήσει πάνω στο ζεστό – σβηστό μάτι της κουζίνας, έτσι ώστε να ενσωματωθεί.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κομμάτια κρέας και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε 2 φορές μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πράσο, το σέλινο, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν.
Μόλις μαλακώσει το κρέας σβήνουμε τη φωτιά, χτυπάμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, το οποίο έχουμε αφήσει πάνω στο ζεστό – σβηστό μάτι της κουζίνας, έτσι ώστε να ενσωματωθεί.