Ληστεία ηλικιωμένης στην Πάτρα
20/08/2013Ραδιενεργό νερό-δηλητήριο διέρρευσε από τη Φουκουσίμα
20/08/2013
Σε ένα μπώλ βάλτε ½ της κούπας νερό.
Δωστε στα παιδιά να προσθέσουν σταδιακά τα εξής (με αυτή τη σειρά!), ενώ παράλληλα τα ενθαρρύνετε να ανακατεύουν με ένα πλαστικό κουταλάκι ενδιάμεσα σε κάθε υλικό:
- 1/3 της κούπας αλάτι
- 1/3 της κούπας λάδι (αραβοσιτέλαιο κατά προτίμηση)
- την τέμπερα στο χρώμα που θέλετε να πάρει το ζυμάρι
Ανακατέψτε πρώτα τα παραπάνω υλικά μέχρι το χρώμα να αναμειχθεί εντελώς με τα άλλα συστατικά, και μετά προσθέστε
- 2 κούπες αλεύρι ή όσες χρειαστεί για να γίνει ένα αφράτο ζυμάρι.
Δώστε τους ένα πλαστικό μαχαιράκι έτσι ώστε να μπορούν να «κόψουν» το ζυμάρι τους και αφήστε τα να δημιουργήσουν!
Πειραματιστείτε προσθέτοντας χυμό παντζαριού /χυμό σπανάκι αντί για νερό μια μέρα που θα έχετε μαγειρέψει πατζάρια (ή από την έτοιμη συσκευασία). Θα γίνει ρόζ το ζυμάρι?
Χρησιμοποιήστε μακαρόνια, σταφίδες και γαρύφαλλα για να διακοσμήσετε το ζυμάρι σας.
Δώστε στο ζυμάρι μια ευχάριστη μυρωδιά (π.χ. με σκόνη απο γαρύφαλλο ή κανέλλα ή και σταγόνες λεμονιού και πορτοκαλιού για μαγειρική) και με αυτό τον τρόπο κάντε το παιδί σας να εξασκήσει την αίσθηση της όσφρησης.
Για μεγαλύτερα παιδιά (από 3 ετών): ξεχωρίστε το ζυμάρι σε 2 – 3 μπάλες και αρωματίστε κάθε μπάλα διαφορετικά. Μπορεί να αναγνωρίσει ποιο ζυμάρι είναι αρωματισμένο με ποιό υλικό?
Όταν στεγνώσουν τα αντικείμενα που θα φτιάξει το παιδί σας με το ζυμάρι (μετά από 4 -7 μέρες) μπορείτε και να τα βάψετε με τέμπερες ή νερομπογιές.
Το ζυμάρι που θα φτιάξετε διατηρείται για αρκετές ημέρες, εάν το τοποθετήσετε σε μια σακούλα στο ψυγείο.