Ο Μικρός Νικόλας – Επεισόδιο 3
19/07/2013Καταψύχω λαχανικά
19/07/2013Τι χρειαζόμαστε:
- 350 γρ ζυμαρικά Mini Penne Rigate Barilla
- 150 γρ μπρόκολο
- 10 mL πλήρες γάλα
- 100 γρ βραστό προσούτο
- 50 γρ φρέσκια ρικότα
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
Πώς το κάνουμε:
- Βράστε το μπρόκολο και προσθέστε μία πρέζα αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και το γάλα.
- Κόψτε το προσούτο σε λεπτές λωρίδες μήκους περίπου 4 εκατοστών και τηγανίστε τις σε λίγο ελαιόλαδο για να γίνουν λίγο τραγανές.
- Βράστε τα ζυμαρικά Mini Penne Rigate Barilla σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και ενώστε με την κρέμα μπρόκολου. Προσθέστε το τυρί ρικότα και σοτάρετέ τα όλα μαζί σε ένα τηγάνι για 2 λεπτά, αλατίστε και σερβίρετε γαρνίροντας με το τραγανό βραστό προσούτο.
Έυκολο έτσι;