Οι διώξεις και η φυλάκιση για τα επεισόδια στους πλειστηριασμούς

Οι διώξεις και η φυλάκιση για τα επεισόδια στους πλειστηριασμούς

Οι διώξεις και η φυλάκιση για τα επεισόδια στους πλειστηριασμούς, καθώς χθες επικράτησε ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.

Χθες επικράτησε ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το κτίριο και διαδηλωτές που αντιδρούν στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, αλλά βρήκαν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν κάνοντας χρήση χημικών.

Έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης και περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ. Πηγή: Newsbeast.gr

Οι διώξεις και η φυλάκιση για τα επεισόδια στους πλειστηριασμούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *