Υλικά για τη σάλτσα τυριού
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κούπα γάλα
- 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- λίγο κουρκουμά (προαιρετικά) τριμμένο
Υλικά για το σερβίρισμα
- ντομάτα χωρίς τα σπόρια της ψιλοκομμένη
- φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανό
- τορτίγιες κομμένες σε κομμάτια και ξεροψημένες
- τυρί κρέμαΜέθοδος Εκτέλεσης
- Ψήνουμε τις τορτίγιες ολόκληρες ή σε κομμάτια στο φούρνο στους 100 βαθμούς. Περιμένουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Ανάλογα το μέγεθος θέλουν περισσότερο ή λιγότερο χρόνο.
Για την σάλτσα
- βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το βάζουμε να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ξανθίσει.
- Προσθέτουμε το γάλα ζεστό σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε την επόμενη χούφτα.
- Αν θέλουμε για χρώμα προσθέτουμε λίγο κουρκουμά. Κρατάμε ζεστό το μείγμα.
- Για το σερβίρισμα βάζουμε κρέμα τυριού σε ένα πιάτο, τορτίγιες κομμένες ή ολόκληρες και από πάνω ντομάτα, μαϊντανό, τυρί κρέμα και φρέσκο κρεμμυδάκι.