1 μικρήμελιτζάνασεκομμάτιαενόςεκατοστού
400-500 γρντοματάκιαολόκληρα
4 σκελίδεςσκόρδο ολόκληρες 3+1
8 (3+5) κουταλιέςσούπαςελαιόλαδο
1 κουτάλιγλυκούαλάτι
1 κουτάλιγλυκού πιπέρι
50 γρ.κουκουνάρι
ένα πακέτο ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
μερικάφύλλαδυόσμου
1/2 κούπα παρμεζάνα
λίγομέλι
Προθερμαίνουμετοφούρνοστους 200 βαθμούς.
Σε έναμεγάλομπολανακατεύουμετις ντομάτες, τη μελιτζάνα, τις 2 σκελίδες σκόρδο, τις 3 κουταλιές λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε τα λαχανικά πάνω σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Καθώς ψήνονται τα λαχανικά βάζουμε το κουκουνάρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε και αυτό για 4 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και κρατάμε σε ένα μπολάκι.
Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα.
Όταν βράσει βάζουμε μέσα τα μακαρόνια και τα βράζουμε για 11-12 λεπτά. Σουρώνουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό.
Έχουν ψηθεί πια τα λαχανικά μας και τα αφαιρούμε από το φούρνο. Βάζουμε στο μπλέντερ την μια σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα του δυόσμου και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε και όσο μέλι θέλουμε για να φύγει η πίκρα που μπορεί να έχει η μελιτζάνα και το ξινό της ντομάτας.
Αυτόν τον πουρέ προσθέτουμε στα μακαρόνια και τον μαλακώνουμε λίγο με το νερό που έχουμε κρατήσει.