λαυράκι φιλέτο (4 τμχ.) | 800 γρ. |
ελαιόλαδο | 110 γρ. |
αλάτι | |
μαυρομάτικα φασόλια | 400 γρ. |
σάλτσα ντομάτα | 200 γρ. |
ζωμό κοτόπουλο | 200 γρ. |
σπανάκι | 150 γρ. |
σύγκλινο | 60 γρ. |
λαχανικά μπρουνουάζ | 100 γρ. |
βούτυρο | 30 γρ. |
μαϊντανό | 10 γρ. |
θυμάρι | 10 γρ. |
πιπέρι |
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το λαβράκιΤοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, βάζουμε το λαβράκι στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να μαγειρευτούν τα φιλέτα αλλά να παραμένουν ζουμερά. Για τα μαυρομάτικαΖεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σύγκλινο. Προσθέτουμε τα μαυρομάτικα, τη σάλτσα ντομάτα, τον ζωμό, το σπανάκι και τα λαχανικά. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ομογενοποιούμ
|