Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι
1 κιλό μικρές πατατούλες
4-5 καρότα
2-3 κολοκυθάκια
¾ φλυτζ. ελαιόλαδο
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι , πιπέρι, ρίγανι, μαΐντανό.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε. Ζεσταίνετε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε 2 φλυτζάνια ζεστό νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα, αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Μισή ώρα πριν τελειώσει το φαγητό βάλτε μέσα στην κατσαρόλα τα λαχανικά ,αλατοπιπερώστε , βάλτε ρίγανη και προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Το φαγητό πρέπει να μείνει στο λάδι του, χωρίς πολλά υγρά. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄