Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό κιμά χοιρινό
1 μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο
1 κουτ σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι για το αλεύρωμα
Καθαρίζετε το πράσο από τα εξωτερικά του φύλλα, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και κατόπιν κάθε κομμάτι το ψιλοκόβετε.
Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο νερό, ρίχνετε το πράσο και το μαραίνετε καλά, ρίχνετε το λάδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά του τηγανιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ρίχνετε μέσα το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το αβγό και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά να ανακατευτούν τα υλικά. Αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πλάθετε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα ακουμπάτε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά στα πιάτα γαρνιρισμένα με πατατούλες τηγανητές. | ||