Η αποκαλούμενη ‘νύφη του ISIS’ εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μοσούλη

Η αποκαλούμενη 'νύφη του ISIS' εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μοσούλη

Η αποκαλούμενη ‘νύφη του ISIS’ εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μοσούλη,  και η ιστορία της 16χρονης Γερμανίδας που έφυγε από το σπίτι της για να γίνει τζιχαντίστρια.

Το είχε σκάσει πριν από περίπου ένα χρόνο από τη Γερμανία παριστάνοντας ότι είναι η μητέρα της. Από τη Φρανκφούρτη έφθασε αεροπορικώς στην Τουρκία και από εκεί πέρασε στη Συρία.

Όταν απελευθερώθηκε η Μοσούλη από τους τζιχαντιστές η νεαρή μαθήτρια Λίντα Βένζελ, από το Πούλσνιτς μια πόλη κοντά στη Δρέσδη, εντοπίστηκε κρυμμένη σε μια υπόγεια σήραγγα.

Μαζί της ήταν και 20 ακόμα τζιχαντίστριες, μέλη της γυναικείας αστυνομικής δύναμης του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Η αστυνομία πιστεύει ότι η έφηβη είχε ερωτευτεί έναν μουσουλμάνο που γνώρισε στο Διαδίκτυο και ο οποίος την έπεισε να πάει στη Συρία να τον βρει. Η 16χρονη μαθήτρια είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στην πατρίδα της. Ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Μαριάμ.

Η αλλαγή της ήταν σταδιακή αλλά με γοργούς ρυθμούς. Αρχικά ξεκίνησε με το να ποστάρει φωτογραφίες της με ισλαμική μαντήλα στα social media. Στη συνέχεια, κάθε φορά που έβγαινε έξω από το σπίτι της, κρατούσε πάντα το Κοράνι, ενώ παράλληλα άρχισε να μαθαίνει αραβικά.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες την παρακολουθούσαν με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, αλλά η 16χρονη πρόλαβε να διαφύγει στη Συρία.Newsbeast.gr

Η αποκαλούμενη ‘νύφη του ISIS’ εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μοσούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *