Ο Τσίπρας αγωνιά για στήριξη Ομπάμα στο κούρεμα του χρέους

Ο Τσίπρας αγωνιά για στήριξη Ομπάμα στο κούρεμα του χρέους, και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα στη μέση μιας νέας διαμάχης Ουάσιγκτον-Βερολίνου.

Το διπλωματικό γραφείο του Μαξίμου έχει πάρει φωτιά καθώς πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να εκμεταλλευθεί τη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Πέμπτης στις Βρυξέλλες για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που απασχολούν την Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν υπάρξει σχετικές συνεννοήσεις για τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ένα από τα θέματα που θα θέσει ο πρωθυπουργός είναι η πρόθεση για άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία ήδη ξεκίνησε από χθες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, χωρίς νέες καθυστερήσεις. Για το θέμα αυτό πάντως μονάχα απαρατήρητα δεν έχουν περάσει τα αιτήματα του ΔΝΤ για άνοιγμα στη δεύτερη αξιολόγηση και θεμάτων όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, τα οποία είχαν κλείσει από την πρώτη, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φ;eρνει το Μαξίμου σε εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμο πολιτικό αδιέξοδο..

Ο Τσίπρας αγωνιά για στήριξη Ομπάμα στο κούρεμα του χρέους

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *