Νεκροί με σφαίρες στο κεφάλι ιμάμης και ο βοηθός του σε τέμενος στη Νέα Υόρκη

Νεκροί με σφαίρες στο κεφάλι ιμάμης και ο βοηθός του σε τέμενος στη Νέα Υόρκη, ενώ παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.

Θανάσιμα πυρά από έναν άγνωστο δέχθηκαν ιμάμης και ο βοηθός του κοντά σε τέμενος της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία δεν έχει διαπιστώσει ακόμη τα κίνητρα του δράστη του εγκλήματος.

Ο 55χρονος ιμάμης Μολάμα Ακόντζι και ο 64χρονος βοηθός του Τάρα Ούντιν πυροβολήθηκαν στο κεφάλι λίγο πριν από τις 14:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος) στην εργατική συνοικία Όζον Παρκ, στο Κουίνς.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Jamaica, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του ιμάμη Ακόντζι και υπέκυψε στα τραύματά του ο βοηθός του Ούντιν.

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη. «Τίποτε δεν δείχνει στην προκαταρκτική έρευνα ότι αποτέλεσαν στόχο λόγω της πίστης τους», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ύποπτος για την διάπραξη του εγκλήματος, ο οποίος διαφεύγει, πλησίασε τα δύο θύματά του από πίσω. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν μετά τους πυροβολισμούς να απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος με ένα περίστροφο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν την ώρα που έβγαιναν από το τέμενος Αλ Φούρκαν Τζέιμ Μάστζιντ μετά την προσευχή, με θρησκευτική ενδυμασία.

«Όταν ένας θρησκευτικός αξιωματούχος σκοτώνεται μέρα μεσημέρι στους δρόμους του Κουίνς, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι ως κοινότητα και να αξιώσουμε δικαιοσύνη!», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της συνοικίας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Έρικ Ούλρικ.

Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στο Twitter, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ κοντά στον τόπο του εγκλήματος, φωνάζοντας: «Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Φανταστείτε ο πατέρας σας να σκοτώνεται χωρίς λόγο. Όταν σιωπούμε επιτρέπουμε στα εγκλήματα αυτά να συνεχίζονται», δήλωσε η Άφαφ Νάσερ, διευθύντρια της κύριας αμερικανικής ένωσης υπεράσπισης των μουσουλμάνων CAIR (Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων) για την περιοχή της Νέας Υόρκης.

Μια σημαντική μουσουλμανική κοινότητα, κυρίως από το Μπανγκλαντές, κατοικεί στο Όζον Παρκ.

Νεκροί με σφαίρες στο κεφάλι ιμάμης και ο βοηθός του σε τέμενος στη Νέα Υόρκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *