Με διάταξη τη Δευτέρα η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ

Με διάταξη τη Δευτέρα η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ,με δεδομένη την ανάγκη να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις τονίζει ο Παππάς.

Διάταξη που θα καταργεί το άρθρο 2Α του Νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση, αναμένεται να κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές το Σάββατο.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επανέρχονται έτσι στο ΕΣΡ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς υπογράμμιζε, σε δήλωσή του, την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

«Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο νόμος 4339/15. Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις.

Η συγκρότηση του ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Με διάταξη τη Δευτέρα η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *