Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls

Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls, καθώς η έρευνα διενεργείται με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα βρίσκονται τα capital control που επιβλήθηκαν το Ιούνιο του 2015. Η εισαγγελική έρευνα, η οποία διενεργείται με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες, ξεκίνησε με αφορμή αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των τραπεζικών περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός , όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά»,  ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων αλλά και το αδίκημα  της «εσχάτης προδοσίας».

Ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας  έχουν εξεταστεί περίπου δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες και οικονομολόγοι οι οποίοι φέρονται να κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». Παράλληλα, ο εισαγγελέας συγκεντρώνει σχετικά έγραφα, από αρμόδιες αρχές, στην προσπάθεια του να ρίξει φως στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές, ο εισαγγελέας θα προσκρούσει  σε τυχόν ευθύνες μελών των κυβέρνησης  με αποτέλεσμα  με βάση το Σύνταγμα να σταματήσει την έρευνα και για αυτό το συγκεκριμένο σκέλος να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, η οποία είναι αρμόδια σε αυτή την περίπτωση να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση.

Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *