Αποφεύχθηκε το Grexit στο Ποδόσφαιρο

Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για επανέναρξη του Κυπέλλου.

ρέθηκε η «χρυσή τομή» και το Ελληνικό ποδόσφαιρο… λυτρώνεται από το καταστροφικό ενδεχόμενο του «Grexit». Όπως ανέφερε ο Κώστας Κουτσοκούμνης ΕΠΟ και Υφυπουργός δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την επανεκκίνηση του Κυπέλλου!

Ο κ. Κουτσοκούμνης κατά την έξοδο του από το Υπουργείο ανέφερε πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέχρι την Παρασκευή θα αιτηθεί στο ΣτΕ να μην γίνει η προσφυγή και παράλληλα θα ζητήσει από τον κ. Κοντονή να συνεχιστεί ξανά το Κύπελλο Ελλάδος!

Είχε… φανεί από νωρίς το θετικό κλίμα!

Όπως προέκυψε από το πρώτο μέρος της συζήτησης, που έλαβε χώρα στο Γουδί, ΕΠΟ / FIFA / UEFA ήταν έτοιμοι για αμοιβαίες παραχωρήσεις προκειμένου να μπουν σε νέο διάλογο με τον Υφυπουργό και να αποφευχθεί το «Grexit».

Στο ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που έδειξε ότι έχει… μαλακώσει την στάση της. Συγκεκριμένα, τόνισε πως είναι έτοιμη να κάνει βήματα πίσω, με όρο, βέβαια, να υπάρξουν και από τις άλλες πλευρές υποχωρήσεις, με στόχο την «χρυσή λύση» που θα αποτρέψει το καταστροφικό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο «Grexit».

Το ίδιο κλίμα και η ανακοίνωση της ΕΠΟ, που δείχνει ότι έχει… μαλακώσει την στάση της. Συγκεκριμένα, τονίζει πως είναι έτοιμη να κάνει βήματα πίσω, με όρο, βέβαια, να υπάρξουν και από τις άλλες πλευρές υποχωρήσεις, με στόχο την «χρυσή λύση» που θα αποτρέψει το καταστροφικό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο «Grexit».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μποροβήλος είχε… καλά μαντάτα κατά την άφιξή του στο υπουργείο, αφού δήλωσε πως όλες οι πλευρές κάνουν υποχωρήσεις και είμαστε κοντά σε συμφωνία. Όσο για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, σχολίασε πως πρώτο μέλημα είναι να παίζεται ποδόσφαιρο και πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε να μην υπάρχουν πάλι ανάλογα θέματα.

Στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία στο Γουδί έφτασε ο Κώστας Κουτσοκούμνης, μαζί με τον Ελβετό Πρίμο Κορβάρο, αλλά και τον ειδικό σε νομικά θέματα, Ελληνοϊταλό Άντζελο Ριγόπουλο. Από την πλευρά της ΕΠΟ, πέρα από τον πρόεδρο αυτής, Γιώργο Γκιρτζίκη, το παρών έδωσε και ο Παυσανίας Παπανικολάου, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος.

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ήταν κάτι που θα γινόταν έτσι κι αλλιώς – κάθε χρόνο πραγματοποιείται – όμως φέτος, που συμπίπτει με όλα αυτά που ταλανίζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία και θεωρείται τελευταία ευκαιρία για να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.

Κουτσοκούμνης: Σε άλλες χώρες, θέματα σαν το «koriopolis» λύθηκαν άμεσα!

Μεταξύ άλλων ο Κουτσοκούμνης είπε πως: «Έχουμε δύο ζητήματα, το ένα αφορά την βία και το άλλο στην εικόνα που υπάρχει στην Ευρώπη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πω πως και σε άλλες περιπτώσεις και σε άλλες ομοσπονδίες είχαμε ανάλογα «koriopolis», εκεί όμως υπήρχαν ταχύτατες διαδικασίες από την δικαιοσύνη και λύθηκε το πρόβλημα. Εγώ είμαι εδώ όμως, για να δούμε τι θα κάνουμε στο σήμερα, για το Κύπελλο και όχι μόνο».

Πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *